Skip to content
Kuttet strømkostnaden med 40%
Monica Hatlestad15 Jun 20223 min read

Kuttet strømkostnaden med 40%

 Hadde aldri forventet å kunne kutte hele 40 prosent i energikostnader

Etter kun én måned som kunde av Noova hadde OEG Offshore nesten halvert strømregningen. – Jeg fikk virkelig en aha-opplevelse da jeg skjønte hvor lett det var, forteller daglig leder Kjetil Skaaren.

Strømprisene nådde nye rekorder i vinter, men daglig leder i selskapet OEG Offshore (tidligere Hoover Ferguson), Kjetil Skaaren, er ikke lenger like bekymret for strømregningene.

Ved hjelp av innsikt, analyser og veiledning fra Noova har han nemlig fått stålkontroll over energibruken i bedriften, og det har allerede gitt store resultater. Etter kun én måned som kunde klarte OEG nesten halvere sine energikostnader i november.

– Vi sparte energi og ikke minst penger allerede etter en uke med Noova. Jeg hadde aldri forventet at vi kunne kutte hele 40 prosent, forteller Skaaren.

– Lettere å være energismart

Til og med i januar, der gjennomsnittstemperaturen har vært vesentlig lavere og prisene skyhøye, har selskapet klart å redusere strømregningen med 15 prosent. For selv om man ikke får gjort så mye med selve strømprisen, er det mange virksomheter som glemmer at den kun utgjør én del av de totale energikostnadene.

Det er hvordan man benytter energien har størst effekt på sluttsummen. Og her finnes det mange grep en virksomhet kan iverksette for å redusere energibruken, som Noova hjelper bedrifter med å kartlegge.

– Men uten en konkret oversikt over hva i en virksomhet som faktisk tar strøm og bruker energi, er det vanskelig å vite hvordan og hvor man kan kutte. Ved å få denne informasjonen blir det lettere å være energismart, forteller Kjartan Kopren, regiondirektør i Noova.

En aha-opplevelse

Da Kjetil Skaaren og OEG fikk sin første energirapport og oppfølging fra Noova, så de tydelig hva de kunne gjøre for å redusere energikostnadene.

– Jeg fikk virkelig en aha-opplevelse da jeg skjønte hvor lett det var å gjøre noe med energibruken. Det var bare noen få grep som skulle til, sier Skaaren.

Ventilasjonsanlegg og oppvarming av lokaler er ofte det som bruker mye energi og dominerer strømregningen, men det er også her man mest sannsynlig sløser mest – og dermed kan spare mest.

– Vi trodde vi hadde ventilasjonssystemet regulert, men det viste seg at det stod nesten på for fullt om natten og i helger. Med denne innsikten gjorde vi ytterligere justeringer og dermed reduserte vi en stor del av energikostnadene vi hadde, forteller Kjetil Skaaren.

Ved hjelp av ny innovativ teknologi finner Noova potensielle lekkasjer i energibruken til bedrifter. Disse lekkasjene er ofte ikke vanskelige å fikse. Energirapporten til OEG viste at porter som stod åpne gjorde at bedriften brukte unødvendig mye energi på å varme opp lokalet.

– Noe så enkelt som automatiske portåpnere reduserer strømregningen ganske så mye, sier Skaaren.

Med systemet til Noova fikk Kjetil Skaaren fullstendig oversikt over energiforbruk i lokalene til OEG. Strøm som i utgangspunktet er kompliserte saker, ble mye enklere å forstå.

– Jeg har skjønt hvordan strømmen lever i OEG. Noova kommuniserer på en enkel måte og kommer med innspill som er svært verdifulle for oss som bedrift, sier Skaaren.

Bra for miljøet – og lommeboka

Bruken av energi påvirker ikke bare strømregningen, men også miljøet. Undersøkelser viser at Norge er i verdenstoppen i strømforbruk. Bygninger står for om lag 40 prosent av energiforbruket i Norge, samt over halvparten av landets strømforbruk.

Noova er opptatt av å gjøre bedrifter bevisst på nettopp dette.

– Nå mer enn noensinne er bærekraft viktig. Hvordan vi bruker energi påvirker samfunnet vi lever i. Som bedrift er det å vite hvordan, hva og når man bruker energi helt essensielt for å ta riktig steg mot å bruke mindre energi, på en smart måte, sier Kjartan Kopren, regiondirektør i Noova.

Nytenkende strømpartner

Målet til OEG var å stå fritt i strømmarkedet og kutte ned på energikostnadene. Med Noova som strømleverandør har de ikke bare oppnådd dette, men de har fått en unik innsikt som de tar med seg inn i den daglige driften.

Noova vil sette sløsing av energi på dagsorden og vise bedriftsmarkedet i Norge at ved et mer bevisst forhold til eget strømforbruk kan man spare både miljø og penger.

– De har en helt ny måte å se på energi. De bryr seg genuint om å hjelpe bedrifter med å redusere energibruken, og vi er veldig fornøyd med dette samarbeidet, forteller Kjetil Skaaren.

RELATERTE INNLEGG