Skip to content
Til tross for energisparende tiltak, gikk omsetningen opp!
Monica Hatlestad01 Sep 20221 min read

Til tross for energisparende tiltak, gikk omsetningen opp!

Med innsikt i eget forbruk greide Nenset Verksted Circle K å kutte utgiftene fra 90 000 til 52 000.

 

– Strømprisen var til å få hjerteinfarkt av

Etter å ha fått en enorm strømregning for desember måtte Nenseth Verksted AS, Circle K i Skien  ta noen tøffe valg for å kutte i energiforbruket.

Første steg var å få innsikt i hva vi brukte strøm på. På bakgrunn av dette justerte vi forbruket vårt slik at innsparingen i første kvartal endte på 50 000 kr.

– Januar, februar og mars er høysesong for bilvask hos oss, men da det nærmet seg tre ganger normal energikostnad så vi oss nødt til å ta vi noen skikkelige grep, sier daglig leder ved Circle K Nenseth Verksted, Nils Evju.

Fra å ha tidligere tenkt at man «bare må bruke mindre strøm» uten å vite helt konkret hva som må gjøres for å spare penger, kom vendepunktet da jeg fikk innsikt av Noova i hvordan vi bruker strømmen. Dette gjorde det enklere å se hvor vi kunne spare. 

 

Dette ble løsningen:

 

  • Vi koblet fra en fryser og slushmaskinen
  • Vi gjorde endring på bakerovn- og oppvaskmaskin rutinene slik at disse i størst mulig grad ble brukt før vaskehallen åpnet.
  • Videre stengte vi ned den ene selvvask-hallen inkludert varmekablene i innkjøringen
  • I tillegg slo vi av varmekablene i de tre innkjøringer til bilvaskehallene

 

– Til tross for disse energisparende tiltakene, gikk omsetningen opp! 

Å stenge ned så mye av vaske kapasiteten vår i høysesongen var et vågalt valg, men vi stolte på innsikten vi fikk.

Og når resultatet for januar, februar og mars viser en økning i omsetning er det all grunn til å si oss fornøyde.

 

Energismarte valg, fører til lavere forbruk

Våre kunder får fortløpende rapporter på eget strømforbruk, men på et helt annet nivå enn man er vant med fra tradisjonelle strømleverandører. Vi bruker sensorteknologi til å overvåke alt fra temperatur og fuktighet, til når enkelte maskiner har vært i bruk. Med denne innsikten hjelper vi kundene våre til å ta økonomisk smarte og bærekraftige valg.

avatar

Monica Hatlestad

Som CMO hos Noova er jeg opptatt av å vise kundene hvilket potensial som finnes i energidataen de sitter på. Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å prioritere bærekraftige løsninger for å bruke mindre energi. For hvis du vet mer, kan du bruke mindre.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG